Detectorul de gaze naturale trebuie sa fie prezent in orice incapere cu consumatori de gaze naturale (ex: aragaz, plita sau centrala termica). Intrebarea este urmatoarea, ce detector este cel mai potrivit pentru dumneavoastra?

Tipul detectorului si durata lui de viata este lucrul la care trebuie sa fim cel mai atenti, un senzor monogaz este recomandat pentru orice incapere cu consumatori de gaze naturale, acesta detecteaza doar scaparile de gaz nu si alte mirosuri. Din experienta noastra putem spune, ca majoritatea oamenilor nu acorda atentia necesara acestuia si aleg o versiune mai slaba, care reactioneaza si la alte mirosuri decat cel de gaze naturale, iar in momentul in care acesta actioneaza electrovana constant fara a fi scapari de gaze, cei mai multi aleg sa il scoata din priza, moment in care pun in pericol atat pe ei cat si pe cei din jur.

Durata de viata a acestuia este de asemenea importanta, un senzor de o calitate mai slaba de obicei vine cu o durata de viata de 2 ani, singurul avantaj al acestuia este costul redus, dar asta inseamna ca la fiecare 2 ani de la montarea acestuia, acesta trebuie inlocuit conform  ord.179/2015 A.N.R.E. privind procedura de verificari si revizii ale instalatiilor de utilizare a gazelor naturale. Un senzor de o calitate mai ridicata, vine si cu o durata de viata mai mare, de exemplu 5 ani, in cazul senzorului Prevent de la Primatech.

 

Asadar noi va recomandam un detector cu o durata de viata mai lunga de 2 ani, monogaz (care sa reactioneze doar la gazul natural). 

Ai nevoie de montarea unui detector de gaze naturale?

Ne poti contacta la 0722 934 905 sau 021 345 55 51 .